Scooter Monitor

Fejlesztettünk egy GPS alapú járműkövető és szerviz-diagnosztikai rendszert, melyet sikeresen illesztettünk be az elektromos scooterekbe, illetve elektromos hajtású kerekesszékekbe.  2013ban  kezdtük a fejlesztést, és mára ez teljes rendszerré alakult. A rendszer egy intelligens telemetriai eszköz, ami elektromos (de akár hagyományos hajtáslánccal rendelkező) járművek monitorozását, és műszaki paramétereinek módosítását teszi lehetővé.

ScooterMonitor egy teljesen komplex és kifinomult rendszer.  Ez biztonságot és sok a kényelmi szolgálatot nyújt a scooterek felhasználóinak és családjaiknak, és ami a legfontosabb egy részletes diagnosztikai program gondoskodik a jármű karbantartásáról és szervízeléséről. Ez távoli eléréssel működtethető hasznos és költséghatékony megoldás.

A hardware termék teljes egészében saját tervezésű (saját NYÁK, minőségi alkatrészek), nem tartalmaz semmilyen kész, külső (kínai) hardver elemet, a firmware, a szerver oldali szoftver, az API, a webes és mobil kivezetések szintén saját fejlesztésű részegységek.

ScooterMonitor segítségével a felhasználók képesek a jármű helyzetéről értesítsék a családtagjukat, ha bármilyen fajta bajba vagy a veszélyes helyzetbe kerülne, valamint folyamatos technikai információkat fogadni a járműről. Ha a scootert kölcsönadják valakinek, vagy a felhasználó nyaralásra is magával viszi a scootert, egy új terület is beállítható, ezesetben a lopás illetve illegális használat is megakadályozható. Az információk  okostelefonon, tableten és PC-n is olvashatók.

A  rendszer nagy segítséget nyújt azon szállodáknak és fürdőknek, akik elektromos mopeddel egészítik ki szolgáltatásaik körét. Egyrészt meggátolható az jármű illetéktelen használata, valamint az akkumulátorok és a pozíció monitorozása révén a vendég is nyugodt szívvel vághat neki a környék megismerésének.

A Scooter Monitor kisfilm megtekinthető itt: https://vimeo.com/114048487